ראשי לומדים אחרת אמנות הבישול והאפייה

 אמנות הבישול והאפייה

מבוא רעיוני
בי"ס תקומה שם לו למטרה להצמיח ולהכשיר בוגר המתפקד באופן עצמאי, משתלב ומועיל בחברה בה הוא חי בכלל ובמסגרת תעסוקתית בהתייחס ליכולותיו התקינות ולמגבלוּת לקויותיו בפרט.
מסלול "אמנות הבישול" מזמן בסיס התנסותי המשלב בין תכנים עיוניים וסדנאות מעשיות במטבח כסביבת חיים ועבודה. כולנו אוכלים וכולנו מבשלים ברמה כזו או אחרת, מסלול ההכשרה הוא מרחב ללמידה שימושית בבישול יומיומי לשם הכשרת המתבגר לעצמאותו.

מבנה התוכנית
התוכנית בנויה עפ"י רצף נושאים:
לפני, בזמן ואחרי הארוחה – נושא שיילמד לאורך השנה כל פעם בהקשר רלוונטי אחר.
לאורך השנה יילמדו הנושאים הבאים: ארוחות קלות - בוקר / ערב, ארוחות חמות, ארוחה חגיגית, ארוחת פיקניק, קינוחים ודברי מאפה

מטרות התוכנית
• יצירת מפגש ידידותי וחווייתי עם המטבח כסביבת עבודה תוך מתן דרג של מגוון האפשרויות ליצירה יחד עם כללי בטיחות.
• קבלת כלים אופרטיביים למגוון התנסויות בישול ואפייה (משלב המתכון ועד תרבות האכילה סביב השולחן).
עקרונות מנחים
• כל מפגש בסדנה – שיעור כפול (כשעה וחצי).
• כל נושא ייפתח במידע עיוני המעביר את התוכן הנדרש - המפגש יימשך כ - 10 דק' ורק אחר כך יתקיים החלק המעשי.
• בכל מפגש תהיה התנסות פעילה בהכנת האוכל התואם את הנושא.
• בכל מפגש מתקיימת אכילה משותפת, האכילה המשותפת של הבוגרים מהווה חלק מעיקרון התנהלות נורמטיבית סביב השולחן.
• לאורך השנה יתקיימו  מפגשים עם שפים במטרה להפגיש את הקבוצה עם חוויה קולינרית אחרת.
• הקבוצה תבקר ב  2 – 3 סביבות עבודה הקרובות לביה"ס והקשורות לתפקוד במטבח (שוק, מסעדה, סופרמרקט).
• הקבוצה תקיים ימי שיא למען ילדי ביה"ס והצוות, באחד או יותר מנושאי ההתנסות. (כמו מאסטר שף)