שמח במטבח

2/09/2015

שמח במטבח
את השיעור הראשון הקדשנו להיכרות זה עם זה ועם המטבח החדש שלנו – הציוד, הכלים, ה
דיברנו על היגיינה ולמדנו להכין חמאה משמנת מתוקה. עמדנו על ההבדלים בין חלב לשמנת, וראינו מה קורה לשמנת כשמקציפים אותה, ולמה זה קורה. את החמאה שהכנו צבענו בתבלינים וקיבלנו חמאה צבעונית. אחר כך הכנו כריכים מקושטים בצורת בית ועץ ועוד כיד הדמיון הטובה, וכל זאת מפרוסות לחם, גבינה לבנה וירקות בצבעים שונים.
דיברנו על שומנים, על אפשרויות שונות של הוספת טעם וצבע למזון שאנו אוכלים ועל חשיבות ארוחת הבוקר לבריאות שלנו. הילדים סיפרו מהם הכריכים האהובים עליהם ודיברנו על מהו כריך בריא.
מלבד רכישת מיומנויות ביצועיות והפנמת כללי בטיחות במטבח מזמנת הפעילות במטבח גם כלים לתפקוד בחיי היומיום: תרגול שלל פעולות מוטוריות (חיתוך, ערבוב, הקצפה...) העמקת מושגים בנושאי תזונה ובריאות, היכרות עם חומרי גלם שונים וכמובן תוצר טעים מעשה ידי הילדים להתפאר.
דרך העשייה במטבח הילדים נדרשים להבנת הנקרא ופענוח הוראות ונחשפים להעשרה מילולית, לחשיבה מתמטית כמותית, לקשרי סיבה-תוצאה וכמובן לאינטראקציה חברתית.


​​
​​​

אין תגיות