שפים צעירים

31/01/2017

​במסגרת פעילות של יום לימודים ארוך בבית ספר חמ"ד מודיעים, לומדים התלמידים בישול ואפייה

בדגש על תזונה בריאה. מטרת השיעורים היא העשרת התלמידים בתחום הקולינרי והקניית

הרגלי תזונה בריאה מתוך הנאה וחוויה.

modiim_4.jpg
התלמידים עוברים חוויה מיוחדת בה הם מתנסים בהכנת אוכל באופן עצמאי.

הם לומדים להכיר את מרכיבי המזון, נחשפים למגוון רחב של פירות, ירקות ואפייה ממרכיבים

בריאים. התלמידים כבר למדו להכין אורז עם ירקות מוקפצים, פנקייק קמח מלא ורסק תפוחים,

קציצות ירק וסלט קיסר. כמו כן הם גם לומדים לחתוך, לסחוט, לגרד ולקלף.


השיעור מועבר על ידי שירלי פס, קונדיטורית ומאמנת לאורח חיים בריא, שמגיעה במיוחד ובשמחה

מרעננת הישר אל בית ספר. התלמידים לובשים סינר וכובע מיוחדים, ומברכים זה את זה 

בברכת "שלום שף".

modiim_3.jpg
במהלך השיעור עומדים על קיומם ויישומם של כללי הגיינה, נימוס, ניקיון ופינוי שאריות מזון בתום

ההכנה. כל אלה מקנים מסר חינוכי משמעותי וכללי התנהגות בריאים.


הרווח לילדים הוא גדול ומשמעותי הרבה יותר מהמטרות הראשונות – התלמידים מרגישים מועצמים

כיוון שהם מסוגלים לעשות בעצמם פעולות של "גדולים".

השיעור מחובר לאורח החיים בבית הספר אשר רואה כל תלמיד כעומד בפני עצמו ומצמיח כל תלמיד

מהמקום המתאים לו.


זה המקום להודות לכל השותפים בפרוייקט המיוחד של יום לימודים ארוך ולקוות שפרוייקט זה ימשיך

ויצמח בשנים הבאות.

 

הכתבה נכתבה על ידי בית ספר מודיעים